60 DAGER ANGRERETT
FRI FRAKT OVER 599 KR
Testvinner 2016, 2017 og 2018.
ZEN Kokkekniv 20 cm 37 lag stål
Klassisk kokkekniv, et must i hvert kjøkken. Bruk den til å hakke grønnsaker, skjære eller trimme kjøttet ditt.
Karakteristisk mønster
Kniven er laget av 37 lag stål, med en kjerne av VG10-stål. Den bygges opp med 18 lag på hver side av kjernen som lager det vakre Damaskus-mønsteret. Når knivene lages, beholdes det karakteristiske mønsteret på øvre del av kniven og den vakre stållagringen poleres fram på nedre del.
Bevarer skarpheten
Damaskus flerlagsstål er spesielt utviklet for å skape blader av høyeste kvalitet, denne typen stål bevarer skarphet og holder betydelig lenger enn annen type stål. Bladets skjærevinkel er skarp og måler en hardhet på HRC61 på Rockwell-skalaen.
Stanget for hånd
Håndtaket er laget av eksklusiv svart Mikarta, som er sammensatt med to kraftige nagler. Til slutt stanses ZEN-logoen for hånd på alle knivbladene.
Zen betyr "de sunneste måltidene" på japansk.
Klassisk teknikk med ny teknologi
Skarpheten på Yaxells kniver oppnås ved å kombinere gamle sverdsmidteknikker med moderne teknologi. I Seki, hovedstaden for kniv- og sverdproduksjon i Japan, har teknikken for å lage sverd og kniver blitt overført fra generasjon til generasjon. Nå kombineres denne teknikken med ny teknologi i Yaxells fabrikk.
Herdning for lang levetid
Bladene på knivene varmes opp i en ovn til en ekstremt høy temperatur for å deretter herdes med is. Deretter varmes de opp igjen for å gjøre bladet sterkt, holdbart og med en lang levetid. Denne typen herding gjør knivens blad også resistent mot korrosjon.