En finmalt stein (5000 i kornstørrelse) brukes når du har ferdig slipt med den mellomgrove steinen. Den fine grovheten gjør at slipesteinen passer for å slipe bort råkanten og for å polere kniven. Steinen leveres med en fot i gummi, som gjør at steinen ligger stille når du sliper kniven din, og et slipstøtte i plast som hjelper deg å slipe i riktig vinkel. En korreksjonsstein for å jevne ut slipesteinen er også inkludert i pakken.
Knivsliping med slipestein
En skarp kniv er kokkens beste venn. For å opprettholde en skarp egg må du nå og da slipe kniven din. I denne videoen viser Sebastian Pettersson fra Svenska Kocklandslaget hvordan du bruker Yaxells slipesteiner.
SE HELE SLIPESKOLEN HER
#brand { border-collapse: collapse; width: 100%;}#brand td, #brand th { border: 0px solid #ddd; padding: 20px;}#brand tr:nth-child(even){background-color: #e0edf4;}#brand tr:hover {background-color: #ddd;}#brand th { padding-top: 20px; padding-bottom: 20px; text-align: left; background-color: #e0edf4; color: black;}
Om Yaxell
Yaxell ble grunnlagt i Seki i 1932. Familiefirmaet drives i dag av Takeshi Yamada san, som er fjerde generasjon knivprodusent. Siden starten har firmaet vært en av Japans ledende knivprodusenter. Knivenes utrolige skarphet og fascinerende damaskusmønster har gjort dem populære både i restaurantkjøkken og blant kvalitetsbevisste hjemmekokker.
OPPDAG YAXELL