60 DAGER ANGRERETT

FRI FRAKT OVER 599 KR

Logg inn

Black Week – Opptil 50% på kjøkken og matlagning

Inspirasjon/Oppskrifter/Desserter/Klassiske kanelboller

Klassiske kanelboller

Oppskrift av: Lilian Sagerforsmandag 23. september 2024

Lilian Sagerfors imponerer med sin prisvinnende kanelbolleoppskrift, som sikret henne gullmedalje i det svenske håndverksmesterskapet i baking i 2023. Disse kanelbollene har den perfekte balansen mellom kanel, sukker og luftig deig, noe som gjør dem til et must for alle som elsker denne svenske klassikeren. Dykking inn i Lilians bakeverden gir deg muligheten til å oppleve de beste kanelbollene Sverige har å by på!

Ingredienser

Porsjoner: 0
  • For 25-30 boller
  • Bolledeig:
  • 480 g økologisk melk
  • 920 g steinmalt økologisk hvetemel
  • 160 g økologisk sukker
  • 20 g grovmalt eller støtt kardemomme
  • 20 g gjær
  • 10 g havsalt
  • 1 egg
  • 160 g økologisk smør (i biter)
  • Smørfylling:
  • 250 g temperert økologisk smør
  • 100 g råsukker
  • 100 g økologisk melis
  • En knivsodd ekte vaniljepulver
  • Ceylonkanel etter smak
  • Topping:
  • Vann i sprayflaske (valgfritt, men hjelper perlesukkeret med å feste bedre)
  • 100 g perlesukker

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene til deigen, unntatt smøret, i en kjøkkenmaskin på lav hastighet. Elt i 5-10 minutter til deigen er seig og elastisk. Tilsett smøret og elt videre i noen minutter til smøret er helt blandet inn.
  2. La deigen heve i 30 minutter i romtemperatur. Kjevle deretter ut deigen på en melet plate eller brett, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet for å avkjøles. Dette gjør det lettere å forme bollene senere.
  3. Mens deigen kjøles ned, bland smøret med råsukker, melis, kanel og vaniljepulver til alt er jevnt fordelt.
  4. Når deigen er avkjølt, kjevle den ut til en rektangel som er ca. 1 cm tykk, med langsiden mot deg. Smør smørfyllet jevnt over hele deigen.
  5. For tvinnede boller: Brett deigen ved å først brette den ene langsiden mot midten, og deretter den andre siden over den første. Kjevle ut deigen til 1–2 cm tykkelse, skjær strimler, og tvinne eller rull dem til boller.
  6. Rask heving: Bruk ovnen som et heveskap ved å sette en plate med kokende vann på bunnen av den avstengte ovnen. La bollene heve til dobbel størrelse, noe som tar ca. 4–6 timer.
  7. Langsom heving over natten: Sett en plate med romtemperert vann i bunnen av ovnen, og la bollene heve i den avstengte ovnen i 8–12 timer over natten.
  8. Ta ut bollene og platen med vann. Forvarm ovnen til 240°C (over- og undervarme). Spray bollene med vann og strø over perlesukker. Stek bollene i 8–12 minutter midt i ovnen til de har fått en gyllen farge.
  9. Når bollene er ferdige, pensle dem med sukkerlake for å få en fin, blank overflate.
KitchenTime - En del av Nordic Nest AB (Bedriftens org.nr.: 997 671 538)