60 DAGER ANGRERETT

FRI FRAKT OVER 599 KR

Logg inn

Black Week – Opptil 50% på kjøkken og matlagning

Inspirasjon/Oppskrifter/Desserter/Hete hodeskalle-kaker
Skumle Halloween-kakeidéer som disse hodeskalleformede kakebitene laget med Nordic Ware-hodeskalleformen er perfekte til din neste Halloween-fest.

Hete hodeskalle-kaker

Oppskrift av: Nordic Waretirsdag 22. oktober 2024

Kom i Halloween-stemning med disse skumle hodeskalleformede kakebitene! Disse deilig saftige godbitene kombinerer rik lønnesirup med varme krydder som kanel, ingefær og muskatnøtt, pluss et hint av cayenne for en liten, pikant vri. Disse er perfekt til Halloween-festen eller som en morsom, sesonginspirert snacks, og er bakt i festlige hodeskalleformer som gjør dem like morsomme å se på som å spise. Enkle å lage og fulle av smak – de er garantert et skremmende godt tillegg til Halloween-bordet ditt!

Forberedelsestid: 10 min
Tilberedningstid: 12 min

Ingredienser

Porsjoner: 0
  • Til 32-36 kakebiter
  • 100 g brunt sukker
  • 85 g mykt, usaltet smør
  • 1 stort egg
  • 12 ml lønnesirup
  • 190 g mel
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts ingefær
  • 1/2 ts muskat
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 1/4 ts malt nellik
  • 1/4 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 60 ml varmt vann

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Forbered kakeformen ved å smøre den med olje og deretter drysse med mel. Snu formen opp ned og bank lett for å fjerne overflødig mel.
  3. Visp smøret og sukkeret sammen til det blir lyst og luftig. Smøret skal ha blitt blekt og fått en stiv, pisket konsistens.
  4. Tilsett egget og lønnesirupen i smør- og sukkerblandingen, og rør til blandingen blir glatt og jevn.
  5. Sikt sammen mel, krydder, natron og salt i en separat bolle.
  6. Tilsett de tørre ingrediensene gradvis i de våte, og bland på lav hastighet til alt så vidt er kombinert.
  7. Hell i det varme vannet og rør til røren er jevn og glatt.
  8. Bruk en skje eller hell røren i hodeskalleformene, og fyll dem bare halvveis opp.
  9. Bank forsiktig formen mot en håndklekledd benkeplate for å fjerne eventuelle luftbobler.
  10. Stek i 12 minutter, til kantene er lett brunet og midten av kaken kjennes fast ved berøring.
  11. Avkjøl i 5 minutter før du forsiktig vender kakene ut på en rist for videre avkjøling.
  12. Forbered formen på nytt med olje og mel, og gjenta prosessen med resten av røren.

Alt du trenger til halloweenbaksten

Vis mer
KitchenTime - En del av Nordic Nest AB (Bedriftens org.nr.: 997 671 538)