60 DAGER ANGRERETT
FRI FRAKT OVER 599 KR
Sesongen for innhøsting v matsopp er i full gang og vi har alt til sopplukkeren! Selvfølgelig trenger du en kurv til å bære soppen i, en fin termos med varm te eller kaffe, børste til å vaske soppen og en god soppkniv for å få et fint kutt! Under høysesongen september-oktober kan du finne alt fra traktkantareller, kantareller, stensopp, fåresopp og smørsopp for å nevne noen. Gå ut i skogen og nyt den friske luften!
Forleng levetiden på soppen du plukker ved å tørke den! Enten velger du å tørke den via ovnen din på en plate, eller så kan du bruke en tørkeovn også kalt sopptørker. Når du bruker en sopptørker kan du enkelt og effektivt tørke soppen på ulike nivåer samtidig. I tillegg til at tørket sopp er en råvare som inneholder vitaminer og andre næringsstoffer, tilfører tørket sopp en deilig umami til matlagingen. Tips! Oppbevar soppen i glasskrukker med vakumlukkede to-delte lokk, så vet du at soppen kan holde opptil 1 år i et tørt spiskammer.
Tilsett hele tørkede sopp som smakstilsetning i ulike sauser, risotto og paier.
Du kan også smuldre den tørkede soppen over supper, sauser, gryteretter og wok retter.
Den tørkede soppen kan også legges i bløt i ca. 15 minutter eller kokes i noen minutter,
deretter er det fritt fram for hva du kan gjøre med soppen.
Til slutt kan du steke den tørkede soppen direkte med smør og/eller olivenolje og blande i
en god stuing eller med ferske grønnsaker til en pasta.